KRUIPRUIMTE ISOLATIE

Dat een vochtige/natte kruipruimte van invloed is op de energiekosten en het woonklimaat, en tevens hout, beton en leidingwerk aantast is algemeen bekend. Daarom kiezen steeds meer huiseigenaren voor het isoleren van de kruipruimte.

Isolatiechips zijn een bodemisolatie/vochtbestrijder op basis van geëxpandeerde polystyreenchips. Het product wordt in de kruipruimte aangebracht met een speciale inblaasunit en op hoogte uitgevlakt.

isoltatiechips

De isolatiechips kunnen niet beschimmelen of rotten en zijn aangebracht in een dikte van 30 cm goed voor een Rd-waarde van 4,1 m2 K/w. Deze laag is bovendien dampdiffusiedicht (waterdamp) zodat er geen condensvorming tegen de onderzijde van de vloer meer optreed, en de kruipruimte droog en zonder nare geurtjes blijft. Ventilatie is overbodig. Doordat de isolatiechips gemakkelijk zijn aan te brengen, en bovendien redelijk goedkoop zijn ten opzichte van andere isolatievormen, is een terugverdientijd van 4 à 5 jaar zeker haalbaar. Ze resulteren in een energiebesparing van 3 tot 6 m³ gas per vierkante meter per jaar.

Geëxpandeerd polystyreen (EPS) is bijzonder licht, en heeft geen negatieve invloed op het milieu, is onverslijtbaar en opnieuw bruikbaar.